Header Ads

Lawatan ke Parlimen 2011

Semalam, aku mengikuti rombongan guru-guru dan para pelajar Tingkatan 5 ke Pusat Sains Negara dan Parlimen. Kami bertolak dari SAMMPS pada pukul 9.15 pagi dan sampai ke Pusat Sains Negara pada pukul 12.00 tengahari. Di waktu petang, rombongan bas sampai ke Parlimen pada pukul 3.00 petang dan berkesempatan mengikuti sesi perbahasan selama 45 minit iaitu dari pukul 3.15-4.00 petang.

Bas rombongan

 
Bergambar bersama Tuan Haji Zamri dan Puan Pengetua

Pelajar perempuan di dalam bas



Ustaz Abu Sujangi dan Ustaz Hadi

Pelajar lelaki di Pusat Sains Negara

 Pelajar perempuan di Pusat Sains Negara

 Bersama cermin ajaib

Guru-guru perempuan

 Di sebalik cermin

Berehat sebentar

YB Dato' Shahril Samad

Tuan Haji Zamri menyampaikan amanatnya 

 Di tangga Parlimen

 Berlatarkan Parlimen Malaysia

 Minum petang

Wakil Parlimen menyampaikan plak kepada SAMMPS

 Berlatarkan bangunan Parlimen

 Wajah blogger sebelum pulang

3 comments:

  1. wah! dulu masa sekolah tak de pun ura - ura nak bawak ke parlimen ...

    sekarang ni boleh kata tiap2 minggu ada je aktiviti sekolah .. ke sana ke mari ..

    dulu zaman kami sekolah paling best pun ada van saja.

    sekarang dah ada bas sendiri ... senang nak berjalan2 ... hehe :)

    ReplyDelete
  2. wajah sekolah ketika ini telah pun berubah bersama arus pembangunan...terima kasih pada cikgu kamarul Ariffin yg byk memperkenalkan sekolah menggunakan multimedia...klu dulu mmg susah nak wat lawatan..tapi alhamdulillah skrg ni nak kemana ajer just call,bas mesti sampai serta merta...bersama-sama kita majukan sekolah kita..

    ReplyDelete
  3. sekolah telah melahirkan ramai insan2 yg berjaya..x salah klu kita bekas pelajar menyumbangkan bakti pada sekolah pada masa ini..skrg van yg saudara ismail utarakan tu pun dah tersepuk kat garaj tu...skrg sekolah menggunakan bas syarikat bekas pelajar sekolah utk aktiviti angkut mengangkut..malaysia dah moden..sekolah pun mesti lah ikut perubahan tersebut...skrg ni pun sekolah dah ada program sukan..dulu cuma amal islami jer..byk perubahan yg berlaku

    khairul maju mundur enterprise..

    ReplyDelete