Khamis, 18 September, aku bersama geng homestay mengadakan lawatan ke Kalumpang, Hulu Selangor. Lawatan ini adalah jemputan dari bapa mertua yang mengendalikan homestay ini. Seperti yang kita tahu, daerah Hulu Selangor adalah tempat yang paling sesuai bagi yang meminati istirehat santai bersama keluarga. Tempat yang dituju adalah The Nahara, Kalumpang. Tempat ini bersebelahan dengan Kalumpang Resort & Training Centre.
Pintu masuk
Lampu pelita
Papan tanda
Peta masuk dari sebuah kertas
NAHARA huruf besar
Papan arah
Pokok durian
Bunga yang berkembang
Air terjun kecil
Chalet yang disediakan
Setelah meletakkan kereta, anak-anak sudah tidak sabar untuk berendam. Hampir sejam juga mereka berendam sambil menikmati panorama yang cantik.
Kesejukan
Deruman air di sebalik batu
Lampu
Makan sate dulu
Antara orang kuat homestay
Penat setelah mandi-manda
Slow shutter
Bersama keluarga
Pemandangan dari atas jambatan
Tamat sudah percutian kali ini. Walaupun sehari, tetapi amat berpatutan aktiviti dan harga yang ditetapkan di sini. Jika rasa ingin bercuti dan bertanya tentang pakej, bolehlah klik di sini.
2 Comments
lain kali boleh datang & menginap di sini pula :)
ReplyDeleteTempat yang menarik
ReplyDelete